Hatlandsåsen på Stord. Illustrasjon: Tysseland Arkitektur

Signerte for boligprosjekt på Stord

Vestbo Eiendomsutvikling har signert kontrakt med Backe Bergen for videre utvikling av boligprosjektet Hatlandsåsen på Stord.

Publisert

 Det skriver Backe i en pressemelding mandag.

Prosjektet starter med en samarbeidsfase som etter planen avsluttes innen januar 2025. Deretter går kontrakten over i en tradisjonell totalentreprise i utførelsesfasen.

Prosjektet på Hatlandsåsen består av åtte punkthus med totalt 34 leiligheter fra 85 til 140 kvadratmeter. Det skal etableres felles underjordisk garasjeanlegg for alle enhetene.

Hatlandsåsen er i dag delvis utbygd med rekkehus, punkthus og noen eneboliger. Prosjektet for Vestbo ligger sentralt plassert, og er den siste utviklingstomten i området. Tomten er ferdig planert og klar for oppstart, skriver Backe.

Daglig leder Arne Kleivda i Backe Bergen (til venstre) og Bjørnar Gilje, direktør for eiendomsutvikling Vestbo. Foto: Backe

– Det har i prosjektet vært et fokus for Vestbo å kunne bygge så rimelig som mulig, uten å gå på kompromiss med reelle og opplevde kvaliteter for boligkjørere. Utvikling i byggekostnader de siste årene, gjør det krevende å få realisert byggeprosjekt utenfor de store byene. Backe har vist at de har svært god erfaring og kompetanse med samspill, og vi er trygge på at vi sammen vil finne de beste løsningene for boligprosjektet. Vi vil sammen jobbe for at boligkjøpere finner Hatlandsåsen som et attraktivt sted å starte sitt nye hjem. Vestbo brenner for å skape de beste bomiljøene og det ønsker vi sammen med Backe å få til på Hatlandsåsen, sier utbyggingsdirektør Bjørnar Gilje i Vestbo.

– Dette er et perfekt prosjekt for samspill. Her kan vi som entreprenører og med vårt fokus på kostnadsminimering jobbe tett både med Vestbo som utvikler, megler med sin salgskompetanse, samt med arkitekt og utvalgte underentreprenører. Alle har sin spesialkompetanse som er nødvendig for å realisere et prosjekt der vi er avhengig av denne type samhandling for å nå de kostnadsmessige målene, kommenterer prosjektleder Bjørnar Tomassen i Backe Bergen.

Powered by Labrador CMS