Slik skal nye Skram skole i Kinn bli. Illustrasjon: HRP
Avviste vinner og to andre tilbydere – nå har to nye entreprenører fått skolekontrakten
Først fikk Veidekke skolekontrakten, så ble de og to tilbydere avvist, og nå har kommunen gitt prosjektet til to andre entreprenører.
I slutten av februar i år ble Veidekke tildelt kontrakten på bygging av Skram skole i Måløy for Kinn kommune. De kom ut best av syv entreprenører i en konkurranse der pris ble vektet 75 prosent og kvalitet 25 prosent. Totalt har prosjektet en kostnadsramme på 329,5 millioner kroner.
Men i karensperioden etter tildelingen klaget flere av de andre tilbyderne. De mente Veidekkes tilbud burde vært avvist, og det ble også resultatet av en ny gjennomgang i Kinn kommune.
– Det var en klageprosess hvor noen av tilbydere klaget på tildeling. De mente det var feil i tilbudet som Veidekke leverte, og at det måtte annulleres. Etter at vi har gjennomgått og behandlet klagen, har vi funnet ut at det stemmer. Veidekke hadde fått en konkurransevridning i sitt tilbud som det ikke var rom for, sier prosjektsjef Oddgeir Nygård i Kinn kommune til Byggeindustrien.
Gjennomgangen resulterte også i at to andre tilbydere, Consto og Åsen & Øvrelid, ble avvist.
I stedet ble det et arbeidsfellesskap bestående av UNU AS og HS Bygg som ble kåret til ny vinner. Ifølge Fjordenes Tidende deler de likt på kontrakten, som skal ligge på rundt 200 millioner kroner.
– Vi deler jobben både økonomisk, administrativt og utførelsesmessig. Alt blir i praksis delt på midten. Likevel blir dette den største enkeltkontrakten vi har fått, sier daglig leder Rune Sætren i UNU til avisa.
Etter anbudsåpningen tidligere denne uka venter en karensperiode på elleve dager, hvor det kan komme inn klager på kommunens tildeling fra de andre aktørene. Byggeindustrien har snakket med Veidekke, som vant det opprinnelige anbudet, og de har ikke bestemt seg for hva de skal gjøre ennå.
– Vi har gått fra å være best, til å bli forkastet. Vi kommer til å bruke tid frem til fristen til å gå gjennom saken, og vurdere om vi skal gjøre noe, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke til Byggeindustrien.