Høyblokka og Y-blokka, eller Regjeringskvartalet i froskeperspektiv.

Åtte søkere til nytt regjeringskvartal

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Fristen for å søke gikk ut i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. Fristen for å søke gikk ut i dag, skriver Statsbygg i en pressemelding.

- Det skal bli spennende å lese nøyere gjennom søknadene. Vi er helt sikre på at vi vil være i stand til å plukke ut kompetente, tverrfaglige grupper som skal være med videre i konkurransen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.

Komplisert oppgave

Han sier det er en stor og komplisert oppgave å planlegge nye regjeringskvartalet.

- Det er derfor naturlig at mange har gått sammen om en søknad, og at flere mindre arkitekt- og ingeniørfirma syntes oppgaven var i største laget. Åtte søknader er innenfor det vi forventet av interesse, sier Jørgensen.

Han sier at søkerlisten viser at det er flere firmaer bak hver enkelt søknad.

- Her er det mange og spennende allianser som ønsker å jobbe med utviklingen av Regjeringskvartalet. Totalt er 19 arkitektkontorer med i konkurransen, påpeker Jørgensen.

De tverrfaglige gruppene består av arkitekt, landskapsarkitekt, ingeniører og prosjekteringsgruppeledelse.

Her er de 8 gruppene som har søkt:

  • Team DNA: Reiulf Ramstad Arkitekter, Pir II, 3RW, LALA Tøyen, Smedsvig Landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Niras og ECT
  • Team R: Lund Hagem Arkitekter, Dronninga Landskap, Høyer Finseth, ÅF Advansia, ÅF Reinertsen
  • Niels Torp+: Niels Torp + arkitekter, HRTB Arkitekter, Code arkitektur, Grindaker landskapsarkitekter, bar bakke landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Unionconsult, AJL, Deltatek, ECT
  • Team URBIS: Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen, Per Rasmussen
  • Team Magna: Snøhetta, LINK arkitektur, Multiconsult, Hjellnes Consult, Erichsen & Horgen
  • G8+: LPO Arkitekter, A-Lab, Ratio Arkitekter, IARK, Gullik Gulliksen AS, Sweco, Norconsult, Dr. Techn. Olav Olsen as
  • DARK: DARK, AART, ØKAW, LARK Landskap, Aase Byggeadminstrasjon, Arup, Florian Korsche, Haug og Blom-Bakke, Deltatek, ECT
  • R25: Dyrvik Arkitekter, Narud Stokke Wiig AS, L2 Arkitekter, Østengen & Bergo AS, Landskapsfabrikken, Insenti, Høyer Finseth, Haug og Blom-Bakke AS, Unionconsult, Deltatek, Malnes og Endresen AS

- Vi skal nå evaluere søknadene og velge ut de gruppene med best kompetanse, erfaring og kapasitet, sier Jørgensen

Honorert med to millioner

Fire til sju grupper skal velges ut, og de inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen som starter i desember 2016. Gruppene har fram til mars 2017 på å utarbeide sine løsningsforslag og blir honorert med to millioner kroner for arbeidet.

En jury vil vurdere forslagene og kåre to-tre vinnere. Statsbygg vil deretter forhandle med vinnerne, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt. Denne gruppens løsningsforslag legges til grunn for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt.

- Gjennom plan- og designkonkurransen forventer Statsbygg å få belyst oppgaven i en stor bredde og dermed fremskaffe et best mulig grunnlag for prosjekteringen av dette og store og viktige byggeprosjektet midt i Oslo sentrum, sier Jørgensen.

Byggestart i 2020

Statsbygg har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartemetnet å planlegge det framtidige regjeringskvartalet. Først skritt på veien er å utarbeide en reguleringsplan og få fram et rom-og funksjonprogram.

Disse forventes å være på plass og godkjent ved utgangen av 2016. Så skal det gjennomføres en begrenset plan og- designkonkurranse som legger grunnlaget for det kommende skisse- og forprosjektet.

Byggestart forventes å være i 2020.

Les også:

Powered by Labrador CMS