Det nye Airside i Hong Kong med sine 213 meter er blitt et nytt landemerke i Kai Tak-distriktet. Foto: Snøhetta/Kevin Mark
Det nye Airside i Hong Kong med sine 213 meter er blitt et nytt landemerke i Kai Tak-distriktet.

Snøhetta nominert til høyhuspris

Snøhetta er blant de 31 nominerte til Den internasjonale høyhusprisen 2024/25 som deles ut i november i Frankfurt am Main.

Publisert Sist oppdatert

Det var opprinnelig over 1.000 høyhus over 100 meter bygd de siste to årene med i konkurransen. Nå har man plukket ut 31 finalister fra 13 land.

Snøhettas bidrag er det 213 meter høye Airside-bygget i det tidligere flyplassområdet Kai Tak i Hong Kong. Bygningsmassen omfatter fem bygg av ulik høyde med det skulpturelle tårnet som et slags landsmerke. Bygget sto ferdig i september i fjor og gir utsikt til Victoria-havnen og Kai Tak-elven. Det er lagt stor vekt på åpne grøntområder både på bakkenivå og takterrassene, parker og områder for bylandbruk.

Airside har allerede LEED platina-sertifikat og de fem høyeste sertifikater for grønne bygninger som gis av byen Hong Kong. Bygningskomplekset er det første som er tilknyttet Kai Tak-distriktets avkjølingssystem basert på nedkjølt sjøvann. Airside er også først med å ta i bruk et automatisert, underjordisk sykkelparkeringssystem.

Høyhusprisen deles ut i Paulskirken i Frankfurt am Main i november av byen Frankfurt (Main), det tyske arkitekturmuséet (DAM) og DekaBank.

De fem bygningene som utgjør Airside trapper seg opp fra Kai Tak-elven til tårnet med 213 meter. Foto: Snøhetta/Kevin Mark
De fem bygningene som utgjør Airside trapper seg opp fra Kai Tak-elven til tårnet med 213 meter.
Powered by Labrador CMS