Tromsøbrua. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Tromsøbrua.

Arbeidene med Tromsøbrua i full sving: – Håper vi rekker tidsfristen

Skader under asfalten har ført til at renoveringsarbeidene på Tromsøbrua er blitt forsinket med flere uker. Nå er det satt inn ekstra mannskap for å rekke den nye tidsfristen.

Publisert Sist oppdatert

Tromsøbrua har vært stengt for biltrafikk siden 1. juli på grunn av renoveringsarbeider. Under arbeidene ble det avdekket uforutsett slitasje på brua. Skadene har gjort vedlikeholdsarbeidene mer omfattende, og tidsfristen ble dermed forlenget.

Opprinnelig gjenåpningsdato var 25. juli, mens den nå er satt til 18. august.

Nå er det store spørsmålet om de rekker den nye tidsfristen.

– Arbeidene er godt i gang, og målet er fortsatt å bli ferdig med arbeidene i midten av august. Vi håper at vi rekker tidsfristen, men det avhenger av arbeidene som gjøres denne uken, sier Eirin-Anne Blix, leder av utbygging for Troms fylkeskommune, som er byggherre.

Hun legger til at det nå er satt inn flere folk på prosjektet denne uken, og at arbeidene trappes opp slik at de når fristen.

Skal utvide sykkelfeltet

Blix forteller at det var mens de fjernet asfaltdekke på brua at det ble avdekket slitasjeskader på betongdekket.

– Utgangspunktet for arbeidene er at gang- og sykkelfeltet på nordlige siden av brua skal utvides. Vi utfører vi forberedende arbeider med å forsterke og reasfaltere brua. Samtidig skifter vi ut fugene, sier hun.

Arbeidene med selve utvidelsen av brua er planlagt neste år.

– Det vi jobber med akkurat nå er å gjøre oss ferdige med forsterkningsarbeidene og legging av jernarmering. Deretter er planen å legge membran og asfaltere gang- og sykkelveiene neste uke, sier Blix.

Selv om Tromsøbrua er stengt for biltrafikk, har både gående og syklende kunne brukt brua mens arbeidene har pågått. Det kan de fortsatt, men nå som gang og sykkelfeltet skal renoveres, flyttes de ut på veibanen.

Åpen for myke trafikanter

Ifølge Nordlys, som følger arbeidene tett, jobbes det nå med å sette opp sikring og markeringer slik at de kan ferdes på en trygg måte over brua.

Blix forteller at det i utgangspunktet var planlagt å bruke tre og en halv uke på forsterking av brua før de uforutsette skadene kom til syne.

– Vi ønsket å utføre mest mulig arbeid i fellesferien, men så oppdaget vi slitasjen under asfalten. Sånn er det med gamle ting. Brua er over 60 år gammel, og da skjer det slitasje. Vi valgte å utbedre skadene med en gang siden vi allerede var i gang med arbeid på brua. Det er viktig at vi vedlikeholder og tar vare på de gamle konstruksjonene våre, sier hun.

Powered by Labrador CMS