Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent. Her i Skjærhalden. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent. Her i Skjærhalden.

Sjøhyttesalget øker – her er trykket høyest

Antall sjøhyttesalg i Norge er 4 prosent høyere enn samme periode i fjor, og prisene har fått et betydelig løft så langt i år.

Publisert Sist oppdatert

– Norske sjøhytter er et knapphetsgode, og det er stor interesse for det som legges ut. Prisene har steget omtrent på samme nivå som boligmarkedet, som har gått opp 8 prosent så langt i år. Medianpris for sjøhytter er opp 8,2 prosent og gjennomsnittspris opp 6,7 prosent, sier leder for segment for fritidsboliger i DNB Eiendom, Tone C. Krange i en pressemelding.

Sjøhytter i Østfold har ifølge DNB Eiendom hatt størst volumøkning 18,6 prosent sammenlignet med Agder, Vestfold og Telemark. Telemark har høyest prosentvise medianprisvekst på 20,1 prosent. Vestfold høyest medianpris på 4.620.000 kroner.

Krange peker på at luksusgoder som fritidsbolig normalt går litt tråere i den økonomiske situasjonen vi har sett de siste to årene med rentehopp, inflasjon og svak kronekurs.

– Men markedet for sjøhytter holder seg nesten alltid bedre enn innlandshytter og fjellhytter. I likhet med boligmarkedet er det mye psykologi i markedet, og nå er det en klar forventning et mer behagelig rentenivå og bedre økonomi i husholdningene, sier hun i meldingen.

Norske hytter er imidlertid ikke på billigsalg – for nordmenn. Det har ført til at antallet utenlandske kjøpere fortsetter å øke generelt for sjøhytter med 3,1 prosent mot 2,9 prosent samme periode i fjor.

Dette er for øvrig lavere enn hele 2023 da tallet var 3,4 prosent, og det selges færre sjøhytter til utlendingene enn for eksempel hytter i de store alpintdestinasjonene, skriver DNB Eiendom.

Powered by Labrador CMS