Flom la Hvitsten sentrum under vann

Elven som går gjennom Hvitsten i Vestby, flommet lørdag over. Vannet samlet seg i sentrum, og det ble vanskelig å komme seg tørrskodd rundt omkring.

Publisert Sist oppdatert

Både gallionsparken, samt veiene ned til tettstedet Hvitsten og hele sentrum ble fylt opp med vann, skriver Vestby Avis.

Fra sentrum renner vannet videre ut i sjøen, men mange hager ble helt fulle av vann.

– Folk har bodd her i 60 år. Det har aldri skjedd før, sier Michael Payne til avisen.

– Det er mye vann som har kommet ut her. Det går over sine bredder. Det er rene Niagarafossen i Hvitsten, sier Harald Small til VG. Han bor på Ekeberg i Oslo, men har hytte i Hvitsten i nabofylket Akershus.

Det var sendt ut gult farevarsel for styrtregn på Østlandet lørdag. Flere målestasjoner har registrert over 20 millimeter nedbør i løpet av én time lørdag ettermiddag, men aller verst var det på Nøtterøy i Vestfold på den andre siden av Oslofjorden. Der falt det 42 millimeter mellom klokka 13 og 14.

– Det er fortsatt lokalt kraftig nedbør. Enkelte steder opplever også lyn og torden, sa vakthavende meteorolog Per Egil Haga til VG i 15-tiden.

Vestby kommune jobber med å begrense skadene.

– Vi er varslet, det er vann i veien ned til Hvitsten og på Thomas Olsens vei. Dette er fylkesvei og en privat vei. Vi har mannskaper ute for å begrense skader, samt rydde opp på kommunens eget veinett, og har for øyeblikket ikke mulighet til å bistå på de private områdene, skriver leder for kommunalteknikk Tor Gustav Hovland i Vestby kommune i en SMS til Vestby Avis.

Powered by Labrador CMS