Utbrente rester av Oceana i Gøteborg. Arkivfoto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
Utbrente rester av Oceana i Gøteborg.

NCC gjenoppbygger brannrammet badeanlegg på Liseberg

NCC og Liseberg har signert en samarbeidsavtale for gjenoppbygging av badeanlegget Oceana i Gøteborg, som ble rammet av brann tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 12. februar i år brøt det ut brann i badeanlegget Oceania, som var under oppføring med planlagt åpning i år. En mann mistet livet i brannen. NCC var entreprenør på prosjektet, og entreprenøren startet allerede i mars riving og rydding i samarbeid med Liseberg.

Nå skal partene planlegge og prosjektere for gjenoppbyggingen.

– NCC og Liseberg har hatt en tett dialog siden brannen, og dette er et viktig steg for å komme videre mot å fullføre prosjektet som vi i fellesskap har startet. Det vil nå gå en del måneder hvor vi sammen skal planlegge og prosjektere for en rekonstruksjon av Oceana, sier Niklas Sparw, forretningsområdesjef for NCC Building Sweden i en pressemelding fra NCC.

– Med en avtale mellom NCC og Liseberg på plass, går vi sammen mot gjenoppbyggingen av Oceana. Badeanlegget er foreløpig beregnet å stå ferdig i 2026, noe vi gleder oss veldig til, sier administrerende direktør Andreas Andersen i Liseberg.

Avtalen er en tilleggsavtale til partenes eksisterende avtale, og er delt inn i to faser som NCC og Liseberg gjennomfører i samarbeid, heter det i pressemeldingen.

Første fase starter umiddelbart, og omfatter prosjektering og planlegging, samt eventuelle forberedende arbeider på byggeplassen som kreves for gjenoppbyggingen. Andre fase omfatter detaljprosjektering og konstruksjon.

Powered by Labrador CMS