Veidekke vant kontrakten om nye Skram skole i Kinn. Illustrasjon: HRP
Veidekke vant kontrakten om nye Skram skole i Kinn. Illustrasjon: HRP

Nok en klage på tildeling av skolekontrakt

Først fikk Veidekke skolekontrakten for nye Skram skole. Så ble det levert inn klage, og Veidekke ble avvist. Prosjektet gikk så til to andre entreprenører. Nå er det levert inn klage også på den tildelingen.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av februar i år ble Veidekke tildelt kontrakten på bygging av Skram skole i Måløy for Kinn kommune. Byggeindustrien har tidligere omtalt at de kom ut best av syv entreprenører i en konkurranse der pris ble vektet 75 prosent og kvalitet 25 prosent.

I karensperioden etter tildelingen klaget imidlertid flere av de andre tilbyderne. De mente Veidekkes tilbud burde vært avvist, og det ble også resultatet av en ny gjennomgang i Kinn kommune.

I stedet ble et arbeidsfellesskap bestående av UNU AS og HS Bygg kåret til ny vinner.

Ifølge Fjordenes Tidende og Firdaposten har det nå blitt levert inn en ny klage, denne gangen fra Åsen & Øvrelid i Førde. De mener det er gjort så store endringer i konkurransegrunnlaget for kontrakten, og at grunnlaget ikke er gyldig for den siste tildelingen.

Prosjektleder i kommunen, Oddgeir Nygård, sier til Fjordenes Tidende at det kan ta opptil to måneder å få klagen behandlet i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), noe som trolig vil forsinke hele skoleprosjektet.

Prosjektet hadde opprinnelig en kostnadsramme på rundt 329 millioner kroner. I den siste konkurransen, som nå er påklaget, fikk entreprenøene tilslaget på rundt 200 millioner.

Powered by Labrador CMS