Julie Brodkorb kobler av ute i naturen. Foto: Privat
Julie Brodkorb kobler av ute i naturen.

Feriesnakk med MEF-sjefen: – Få ting er så sammensveisende som en utfordrende tur

Sykkkelturer, bobilturer, fjellturer, brevandring og klatring. Det blir en begivenhetsrik ferie for Julie Brodkorb, men MEF-sjefen skal også ta seg tid til å lese bransejrapporter og besvare foreningens krisetelefon.

Publisert Sist oppdatert

I sommerspalten «Feriesnakk» på bygg.no stiller vi et utvalg spørsmål til kjente profiler i bygg- og anleggsnæringen.

Administrerende direktør Julie Brodkorb i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) forteller at hun både starter og slutter ferien med å oppsøke is, og at sommerbildene hennes for mange forbindes mer med vinter enn sommer.

– Hva er årets sommerplaner?

– Norge! Både ved sjøen og på fjellet. Vi har tre irske settere så det trengs mye aktivitet for å ha en hyggelig ferie.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg mest til å ha barna og ungdommen samlet og håper vi får noen lange måltider med alle til stede. Vi har totalt fem barn i alder 20 til seks år. Vi har også i flere år fått med nesten hele flokken på brevandring og klatring på Sognefjellet. Få ting er så sammensveisende som en utfordrende tur og deretter middag på Krossbu Turisthytte og kortspill i stua etterpå.

– Hvor og hvordan kobler du best av i ferien?

– Jeg kobler godt av med alt en kan gjør ute i naturen; en joggetur, en fjelltur, brevandring eller en sykkeltur. Vi har en hendig bobil som jeg bruker en del på jobb når jeg reiser ut til medlemmer. Den er også veldig fin om bare gubben, hundene og jeg skal ta oss en avstikker i sommer på sparket for å ta en fjelltur. Den gir en enorm frihet!

Julie Brodkorb og samboeren er glad i fjellturer og brevandring. Foto: Privat
Julie Brodkorb og samboeren er glad i fjellturer og brevandring.

– Har du noen private byggeprosjekter du skal ta fatt på?

– Jeg er veldig lite god på det. Det ender som regel med at samboeren min ikke er fornøyd med det jeg har utført og derfor gjør det på nytt. Så med strenge instruksjoner får jeg nok lov til å ta på et strøk eller to med sperregrunning før han maler soverommene på hytta. «Vi» skal også bygge nytt langbord på hytta for å få god plass til ungdommene og deres venner.

– Hvor stor aktivitet er det i MEF om sommeren, og hvor tilgjengelig er du for kollegaene dine på jobb?

– I anleggsbransjen er det full trøkk hele året, men i fellesferien er det rolig. Derfor tar alle i MEF ut ferien sin i juli. Jeg har dog krisetelefonen til MEF også i juli som er en telefon medlemmer kan ringe til om de står i en krise for å få hjelp. Men merk at jeg ikke hjelper med øl! Det er ikke den type kriser den er til for, forteller hun med et smil.

– Ellers synes jeg det er godt å ha noen uker der jeg har tid til å lese rapporter om bransjen i ro. Det gir mer mulighet til å tenke og reflektere og kanskje komme på noe nytt vi bør gjøre. Slik sett tror jeg mange av mine kollegaer håper jeg ikke får mye dårlig vær i sommer. Da får jeg det nemlig med å sette i gang veldig mye. Men min HR-fagsjef er god til å instruere meg på at mailer kan settes med dato og tidspunkt for når de skal sendes andre, så de skal slippe å få ødelagt ferien med mine mailer i ferieukene.

– Hva er første oppgave du skal ta fatt på når du er tilbake på jobb igjen?

– Det er å få de offentlige jobbene ut i markedet, få i gang en kampanje for å få ned byråkratiet i anleggsbransjen og jobbe inn mot ulike partier for å få dem til å forstå hvorfor formuesskatten er til hinder for å sikre en bransje som har hatt flere tøffe år nå. Formuesskatten på maskiner, verkstedhaller og kontorer er like høy om du har tapt eller tjent penger. Skattlegg heller overskudd noe høyere enn å skattlegge våre arbeidsverktøy. I tillegg jobber vi mye opp mot Forsvarsbygg og forsvaret for å hjelpe dem med alt det arbeidet som skal utføres også på infrastruktur for at Norge skal få et enda bedre forsvar.

Powered by Labrador CMS