Illustrasjonsfoto: Mynd Entreprenør
Illustrasjonsfoto: Mynd Entreprenør

Rekonstruksjon førte ikke fram - entreprenør konkurs

Det ble ikke oppnådd nok støtte til forslaget til rekonstruksjon av Mynd Entreprenør. Selskapet er nå konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en melding fra Oslo Tingrett, ifølge Telemarksavisa.

Kreditorene har ifølge avisen meldt inn krav på 90 millioner kroner til Mynd Entreprenør AS. I forslaget om rekonstruksjon, som krevde støtte fra over 50 prosent av kreditorene, har bedriften tilbudt dem en dekning på 6,55 prosent, tilsvarende 5,9 millioner.

Fristen for å si ja eller nei til forslaget gikk ut fredag, og nå er det klart at rekonstruksjonen ikke gikk gjennom, ifølge TA.

Overtok firmaet

Byggeindustrien har tidligere omtalt saken i flere artikler.

Det var i desember det ble kjent at Mynd Entreprenør i Porsgrunn hadde økonomiske problemer.

Selskapet unngikk konkurs, og det ble innvilget rekonstruksjon. Sandefjord-firmaet Strand Gruppen skulle overta Mynd, og det ble skissert at kreditorene skulle få et sted mellom 15 og 20 prosent av det de hadde utestående dersom rekonstruksjonen var vellykket.

Fant flere utgiftsposter

I midten av juni ble forslag til rekonstruksjon sendt ut til kreditorene. Det viste ifølge TA at det ble enda mindre igjen til kreditorene dersom rekonstruksjonen fikk støtte fra mer enn 50 prosent.

– Selskapets nye styre har ved gjennomgang av selskapets regnskaper funnet flere utgiftsposter det ikke var tatt høyde for. Midler til finansiering av akkorden har derfor blitt redusert, skrev styreleder Jarl Andersen Rippel i Mynd Entreprenør i forslaget til rekonstruksjon, ifølge TA.

Dermed fikk kreditorene valget mellom å godta 6,55 prosent av utestående, eller at Mynd Entreprenør AS blir slått konkurs.

Sikrer aktiva

Advokat Egil Hatling har fått rollen som bobestyrer. Foto: Bård Gudim
Advokat Egil Hatling har fått rollen som bobestyrer.

Det advokat Egil Hatling som er oppnevnt som bobestyrer. DLA Piper-partneren skal realisere eventuelle verdier i selskapet slik at det blir mest mulig igjen til kreditorene.

– Det aller viktigste nå er på vanlig måte å sikre aktiva. Det vil si driftsløsøre og utstyr. Samtidig skal vi hensynta de ansatte og se på de løpende prosjektene og hvordan de eventuelt kan videreføres, sier han til Byggeindustrien.

Hatling har fram til nå jobbet med rekonstruksjonen av selskapet, og går dermed fra rollen som rekonstruktør til bobestyrer.

– Vi har jobbet med dette siden januar. Fordelen er at jeg kjenner virksomheten godt, selv om rollen nå er en helt annen, sier han.

Første skiftesamling blir i Oslo den 6. september.

Powered by Labrador CMS