Konkurs. Spade. Opprydding. Foto: Ella Aarhus
Konkurs. Spade. Opprydding.

20 mistet jobben i entreprenør-konkurs: – Forferdelig trist

Entreprenørselskapet Mellemstrand AS i Klepp i Rogaland meldte oppbud sist uke. Rundt 20 ansatte mister jobben.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er forferdelig trist. Det er ikke til å stikke under stol, sier daglig leder og styreleder Ole Morten Mellemstrand i Mellemstrand AS til Byggeindustrien.

Det var Jærbladet som omtalte saken først.

Mellemstrand AS ble etablert i 1969, og har ifølge selskapets nettsider utført grunnarbeid, massetransport, grøfting, veianlegg, tomtearbeid, parkanlegg, steinløing, sprenging, rørpressing og ingeniørtjenester.

– Timingen var ikke på vår side

Selskapet omsatte ifølge proff.no for 56,7 millioner kroner i 2022, som er siste offentlig tilgjengelige regnskapsåret. Driftsresultatet endte på tre millioner kroner i minus.

Mellemstrand forklarer at de besluttet å begjære oppbud på grunn av en krevende konkurransesituasjon og store kostnadsøkninger som følge av krigen i Ukraina.

– Årsaken til ekstrakostnadene er krigen som brøt ut i 2022. Vi hadde gått inn i flere store kontrakter på den tiden, så timingen var ikke på vår side. Det var en situasjon vi hverken hadde kontroll over, eller kunne forutse, sier han til Byggeindustrien.

– Gjennom kontraktene fikk vi ikke mulighet til å hente inn de ekstraordinære kostnadene. Vi ble hengende med disse og måtte gjennomføre prosjektene, legger Mellemstrand til.

Den samlede gjelden i selskapet er på nær 12 millioner kroner. Virksomheten er innstilt, og rundt 20 ansatte har mistet jobben.

– De ansatte har kjent til utfordringene og at vi har jobbet hardt med kostnadsstyring og å betale tilbake pengene vi hadde i gjeld. Sånn sett var nok ikke konkursen helt uventet for dem, men likevel oppleves det jo som et sjokk når man først får beskjeden, sier Mellemstrand.

Skryter av bransjen

Konkursen skjedde sist uke, men de flste ansatte har allerede har fått tilbud om nye jobber.

– Vi har etter konkursen fått mange henvendelser fra ulike bedrifter i nærområdet. De har kommet med jobbtilbud som jeg har videreformidlet til de ansatte. Det må jeg si at jeg er veldig glad for. Samtidig ønsker vi å være så behjelpelige som mulig overfor de som ikke har fått jobb ennå, sier Mellemstrand.

– Jeg er enormt takknemlig for den omtanken som bedrifter og samarbeidspartnere rundt oss har vist. Den har vært helt enestående, og en trøst i det hele. De viser at denne bransjen, når det kommer til stykket, er som en stor familie, legger han til.

– Jeg har ikke fått tid til å summe meg ennå, men jeg håper også på å få ny jobb i byggenæringen. Jeg er født bransjen, og vil fortsette her.

Mellemstrand er nå opptatt med å få gjort opp boet og gjennomført alt det formelle i forbindelse med konkursen.

– Det er vondt å kjenne på tapene vi har påført våre leverandører. Vi prøvde så godt vi kunne å begrense dette, sier han.

Powered by Labrador CMS