Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.
Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Feriesnakk: Nye Veier-sjefen inntar byggherrerollen på hytta

Fra landets største veiprosjekter til ektemannens utekjøkkenprosjekt på sommerhytta. Anette Aanesland i Nye Veier inntar byggherrerollen og gjennomfører kvalitetskontroll både på jobb og i ferien.

Publisert Sist oppdatert

I sommerspalten «Feriesnakk» på bygg.no stiller vi et utvalg spørsmål til kjente profiler i bygg- og anleggsnæringen.

Administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier uttalte seg sist i Byggeindustrien om planene om å bygge ut Ringeriksbanen og ny E16 Skaret–Hønefoss som et fellesprosjekt. Nå er det helt andre planer hun har i tankene.

– Hva er årets sommerplaner?

– I all hovedsak blir det kortreist feriering på hytta i Ulvøysund i Lillesand kommune. Dette blir basen vår gjennom sommeren. Noe reiseaktivitet derfra blir det, blant annet for å besøke familie i Sandefjord og mest sannsynlig også en bilferie med telt til Vestlandet.

Anette Aanesland tar gjerne en morgentur i kajakken når hun er på hytta. Foto: Privat
Anette Aanesland tar gjerne en morgentur i kajakken når hun er på hytta.

– Hva gleder du deg mest til?

– Det å faktisk ha (møte)fri og ikke være på farten hele tiden.

– Hvor og hvordan kobler du best av i ferien?

– Jeg er et hyttemenneske som henter energi ved å være på hytta. Sommerferien byr på masse tid. Tid til familien, vennelag, god mat og drikke, bøker, løpeturer, morgentur i kajakken, båtturer og byturer.

– Har du noen private byggeprosjekter du skal ta fatt på?

– Vi, det vil si min mann, holder på med et utekjøkkenprosjekt på hytta. Her inntar jeg byggherrerollen, gir funksjonskrav og gjennomfører kvalitetskontroll.

– Hvor stor aktivitet er det i Nye Veier om sommeren, og hvor tilgjengelig er du for kollegaene dine på jobb?

– Aktiviteten trappes i hovedsak ned i flere av prosjektene nå i juli, men enkelte steder vil det være delvis- til full produksjon. Ledelse av selskap, direktørområder og prosjekter er ivaretatt gjennom hele ferien. Jeg har stedfortredere i min rolle gjennom juli, men vil være tilgjengelig om det skulle være behov for det

– Hva er første oppgave du skal ta fatt på når du er tilbake på jobb igjen?

Noe av det første jeg involveres i vil være et veldig spennende pilotprosjekt i et av prosjektene våre. Detaljer om dette kan jeg si mer om i starten av august.

Powered by Labrador CMS