I 2025 skal Professor Mørchs hus, Norges mest miljøvennlige universitetsbygg, stå ferdig. Foto: Marius Lysø
I 2025 skal Professor Mørchs hus, Norges mest miljøvennlige universitetsbygg, stå ferdig.

Kuttet seg under arbeider med kniv i milliardprosjekt

Torsdag ettermiddag rykket politi og ambulanse ut til Statsbyggs milliardprosjekt Norsk havteknologisenter i Trondheim, etter at en arbeider i 30-årene pådro seg kuttskader fra en kniv. Statsbygg opplyser at arbeideren kuttet seg i armen, og sier de ønsker at alle skal komme seg trygt hjem fra byggeplassen.

Publisert Sist oppdatert

– En arbeider er skadd på en byggeplass, og blir tatt med til sykehus. Vi gjør undersøkelser på stedet, skrev politiet i en melding torsdag klokken 17.24.

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Trond Hangaas, fortalte at en mann hadde pådratt seg kuttskader i forbindelse med arbeider med kniv, ifølge Adresseavisen.

Martin Aarhoug, oppdragsleder i politiet, opplyste at det er en mann i 30-årene som er skadd.

– Vi har opprettet sak og varslet Arbeidstilsynet. Skadeomfanget er fremdeles ukjent for politiet. Vi har tatt foto på åstedet, så vil saken etterforskes videre, sa Aarhoug til Adresseavisen.

Kuttet seg opp i arm

Mette Siri Brønmo, kommunikasjonsleder i Statsbygg, bekrefter at arbeidsulykken skjedde på Norsk havteknologisenter torsdag ettermiddag.

– Det var en kuttskade med kniv i forbindelse med gulvlegging. Vedkommende kuttet seg opp i en arm, ble sendt til sykehus for sying, og har fått behandling, sier Brønmo til Byggeindustrien.

Det går heldigvis bra med arbeideren, ifølge Brønmo.

– Men vi er opptatt av at alle skal komme seg trygt hjem. Det er viktig at våre rutiner innen sikkerhet, helse og miljø følges opp av våre entreprenører, og av oss som byggherre. Sånne arbeidsulykker må vi unngå, og har høy prioritet hos oss, forteller Brønmo.

Det var i forbindelse med Ruta Entreprenørs byggearbeider på Professor Mørchs hus, et av flere bygg som bygges på Norsk havteknologisenter, at arbeideren fikk kuttskader, opplyser Statsbygg.

– Vi er glade for at det har gått bra. Sånne kuttskader skulle vi aller helst unngått. Det viktigste er at vedkommende ble raskt fulgt opp med behandling, påpeker Brønmo.

Professor Mørchs hus og Norsk havteknologisenter

Professor Mørchs hus´ blir et arbeidsplass- og undervisningsbygg. Det er Ruta Entreprenør som har kontrakten på 383 milllioner kroner. Bygget er på cirka 11.000 kvadratmeter, og er ett av flere bygg som inngår i Norsk havteknologisenter.

Byggeindustrien har tidligere omtalt at kostnadsrammen til Norsk havteknologisenter er omtrent 10,5 milliarder kroner, og styringsrammen er på cirka 8,5 milliarder kroner. Prosjektets forventede sluttprognose per 1. januar i år var at prosjektet vil koste 9,2 milliarder.

Powered by Labrador CMS