Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand
Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Ikke bruk kjeltringene!

Nå er sommeren her med alt det gode den bringer med seg. Men hver eneste sommer dukker det også opp noe som skaper mye trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

Såkalte omreisende håndverkere er et årlig fenomen som i hovedsak kommer til syne i løpet av sommerhalvåret. Dette har vært en heller dårlig tradisjon som går nokså langt tilbake i tid, og selv om det hvert eneste år advares mot å ta i bruk denne typen tjenester, dukker problemet opp. Det betyr at det også er noen som velger å benytte seg av disse tjenestene, ellers hadde det sakte men sikkert forsvunnet av seg selv.

Det er dermed dessverre fortsatt på sin plass å rope et varsku om hva som er på gang over store deler av landet.

Ifølge flere lokalaviser er de omreisende «håndverkerne» nå i gang med å ringe på dører for å forsøke å sikre seg oppdrag rundt om i Norge. De tilbyr sine tjenester og ønsker å sikre seg oppdrag for å tjene noen tilsynelatende lettjente penger.

Det kommer nå en rekke advarsler fra flere hold om å benytte seg av denne typen tjenester. Seriøse håndverkervirksomheter går ikke rundt og ringer på dører hos forbrukere for å sikre seg oppdrag. Dette er høyst sannsynlig aktører som ikke har de nødvendige godkjenninger på plass, og som tilbyr sine tjenester i det svarte markedet, med alle de problemene det kan føre med seg. Velger du å benytte deg av disse tjenestene kan man stå igjen med en dårlig utført jobb hvor du ikke har noen garantier eller muligheter til å klage. Det kan i tillegg komme et heftig gebyr fra skattemyndighetene seilende i etterkant. Det er dessuten mange som opplever å stå igjen med en halvgjort jobb der arbeiderne har strukket fra stedet etter å ha fått en slump penger på forskudd for jobben som skal utføres.

Erfaringer viser at mange av denne typen omreisende håndverkere ikke har kunnskap om de ulike yrkene innen faget i det hele tatt, og rett og slett er kriminelle som er ute etter å tjene noen lettjente penger. Det meldes også om hvitvasking av penger som kommer fra andre forhold. Som vanlig kommer det rapporter om truende adferd fra enkelte av disse grupperingene, og det er dermed lett å forstå at man kan bli skremt når de banker på døren. Men her er det viktig å være bestemt og ikke sett døra på gløtt for mulige oppdrag. Og oppleves dette krevende, så si fra til politiet.

Her gjelder det å være ekstra på vakt. Se til at ikke du er med på å holde denne typen virksomhet gående. Da kan dette raskt bli en kostbar lærepenge.

Det meldes nå også om at omreisende håndverkere tar kontakt med virksomheter for å tilby sine tjenester, og at det dermed også satses mot proffmarkedet. Forhåpentligvis vil de her møte stengte dører.

Håpet er at privatmarkedet også makter å styre unna dette segmentet som bringer så mye negative aspekter med seg. Dette er veldig ofte rett og slett svindel.

Powered by Labrador CMS