Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand
Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

20 ansatte mister jobben i elementkonkurs

Norske Elementfabrikker AS (NEFA) på Frekhaug måtte tidligere denne måneden melde oppbud. 20 ansatte mister jobben.

Publisert Sist oppdatert

Nettsidene til bedriften, som produserte bygningselementer, er stengt, og det som møter de som klikker seg inn der er en melding fra styreleder Nils Ingemund Hoff i morselskapet Store Norske Elementfabrikker.

– Styret i Store Norske Elementfabrikker AS (SNE)eierselskapet til (Norske Elementfabrikker AS og Termowood AS), har i dag 24. april 2024 begjært oppbud i selskapet.Styret vil beklage på det sterkeste til alle involverte parter, ikke minst til ansatte som nå mister jobbene sine, sier han på nettsiden.

I likhet med mange andre viser de til markedet som årsak til oppbudet.

– Nedturen i byggebransjen har rammet SNE hardt. Styret har jobbet iherdig for å finne en bærekraftig finansiell løsning for selskapet. Dette arbeidet har dessverre ikke gitt resultater, og styret har ikke hatt annet valg enn å begjære oppbud, skriver han.

Det var Bergens Tidende som meldte om konkursen først.

Regnskapstallene som ligger ute på Proff viser at selskapet har slitt lenge. Norske Elementfabrikker hadde et driftsresultat på minus 21,5 millioner kroner. Omsetningen det samme året var på 21,4 millioner kroner ifølge nettsiden. De r går det også frem at selsakpet hadde 20 ansatte.

Regnskapet viser også store underskudd i de tre foregående årene fra 2022.

Til Bergens Tidende uttalte bobestyrer Anne Cathrine Ellingsen Berg tidligere denne måneden at selskapets gjeld langt overstiger verdien av eiendelene.

Morselskapet Store Norske Elementfabrikker meldte oppbud 26. april.

Powered by Labrador CMS