– Det som gjør dette unikt er at vi gjør en 3D-skanning av området rundt og får dermed satt inn det nye prosjektet i en 3D-modell hvor terrenget og bebyggelsen samsvarer 100 prosent med virkeligheten, sier gründer og daglig leder Per-Ove Løvsland i Vizbo. Foto: Vizbo.
– Det som gjør dette unikt er at vi gjør en 3D-skanning av området rundt og får dermed satt inn det nye prosjektet i en 3D-modell hvor terrenget og bebyggelsen samsvarer 100 prosent med virkeligheten, sier gründer og daglig leder Per-Ove Løvsland i Vizbo.

Bruker spillteknologi for å øke salgsverdien i boligprosjekter

Det nyetablerte visualiseringsselskapet Vizbo mener boligbyggere potensielt kan hente ut milliongevinster på å benytte avansert visualiseringsteknologi allerede i tidlig fase av leilighetsprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Gründeren Per-Ove Løvsland jobbet 15 år i olje- og offshoreindustrien før han i fjor etablerte Vizbo for å satse på visualiseringer i byggenæringen.

Etter et halvt års drift har selskapet fire ansatte og de har sikret seg avtaler om å visualisere nærmere 700 leiligheter for aktører som Solon Eiendom, BRG Eiendom, Mur i Sør, Skeie Eiendom, HSH, og Bate Boligbyggelag.

– Vi har fått veldig god respons. Alle aktørene vi har vist dette til i Kristanasand har kjøpt tjenestene våre, og nå begynner vi også å få en del forespørsler fra andre steder i landet, forteller Løvsland, som har ambisjonen klar;

– Vi skal være en totalleverandør og vi ønsker å komme tidlig inn i prosjektene. Ambisjonen er at vi om ganske kort tid skal være markedsleder innen vårt fagfelt, sier gründeren.

Spillteknologi

Vizbo benytter 3D-skanning og avansert spillteknologi for å visualisere prosjekter. Løvsland forteller at de blant annet tilbyr kundene en nøyaktig 3D-visualisering med bilder og video av hver eneste enhet.

– Det som gjør dette unikt er at vi gjør en 3D-skanning av området rundt og får dermed satt inn det nye prosjektet i en 3D-modell hvor terrenget og bebyggelsen samsvarer 100 prosent med virkeligheten. Vi visualiserer hver enkelt leilighet med både riktig utsikt og ikke minst hvordan solforholdene er på den enkelte terrasse gjennom hele året. Vi bygger også annen funksjonalitet inn i løsningen slik at det blir et visningsverktøy som aktivt kan brukes mot sluttkunden, forteller Løvsland.

Tidligfaseverktøy

Vizbo-gründeren er også opptatt av hvordan utbyggerne kan bruke visualiseringsteknologien i tidlig fase, det vil si før salgs- og visningsfasen. Løvsland mener gode og nøyaktige visualiseringer blant annet kan være verdifullt når prosjektet skal godkjennes av plan- og bygnings-etaten. Han fremhever også at teknologien åpner for individuell prising av leilighetene, basert på hver enkelt enhets kvaliteter.

– Utbygger kan bruke visualiseringene til å gjøre individuell prising ut fra faktiske utsikts- og solforhold, sier Løvsland.

Gjør endringer

Ifølge Løvslandfinnes det også gode eksempler på at kunder har brukt informasjon fra 3D-modellen i tidlig fase til å gjøre endringer/optimaliseringer i både leiligheter og også plassering av bygg.

– Vi opplever at kundene har stor nytte av å se 3D-modellen i tidlig fase. Små endringer i prosjektene og en mer riktig prising av leiligheten kan gi utbygger millioner i ekstra salgsinntekter, hevder Løvsland.

God salgsstart

Mur i Sør er blant boligbyggerne som har benyttet seg av Vizbo sine visualiseringstjenester i forbindelse med markedsføring og salg av nye leiligheter. I april ble 68 leiligheter ved prosjektet Tangen Torv Fyr i Kristiansand sentrum lagt ut for salg, og i løpet av den første uken var 48 leiligheter solgt.

Daglig leder Tom Arne Aamodt i Mur i Sør er fornøyd med salget, og han mener Vizbo sine visualiseringer av både prosjektet og enkeltleiligheter kan ta sin del av æren for den gode salgsstarten

– Det er selvsagt mange faktorer som spiller inn på salget, men i et krevende marked som nå kan gode visualiseringer av blant annet utsikt og solforhold gi den tryggheten som til slutt får kundene til å kjøpe. Det er første gangen vi bruker visualiseringer så aktivt og det har vi lykkes bra med, sier han.

– Lettere å sette riktig pris

Leilighetene ved Tangen Torv Fyr-prosjektet er priset på «gamlemåten», men Aamodt ser potensialet som ligger i å bruke visualiseringsteknologien til individuell prising, basert på blant annet leilighetenes utsikt og solforhold.

Daglig leder Tom Arne Aamodt i Mur i Sør.
Daglig leder Tom Arne Aamodt i Mur i Sør.

– Visualiseringsverktøyet gjør det lettere for oss som utbygger å definere forskjellen på leilighetene og sette den riktige prisen, sier han.

– Boligbyggere snakker ofte om at salget vil ta seg opp når prosjektet er ferdig. Begynner visualiseringsteknologien å bli så realistisk at dette ikke gjelder lenger?

– Det ferdige produkt vil nok alltid stå veldig høyt, men det betyr selvsagt mye hvor nær virkeligheten visualiseringene faktisk er, sier Aamodt.

– Viser salget ved Tangen Torv Fyr prosjektet at boligmarkedet i Kristiansand begynner å løsne litt?

– Jeg vil si det fortsatt er en vei å gå, men markedet beveger seg helt klart i riktig retning, sier Aamodt, som håper de skal få meldt byggestart i midten av mai.

Powered by Labrador CMS