Equinor og partnere har besluttet å bygge ut olje- og gassfelt i Brasil

Equinor, Petrobras og Repsol Sinopec Brasil har besluttet å bygge ut olje- og gassfeltet BM-C-33 i Brasil. Investeringen er på 9 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

Equinor eier 35 prosent og er operatør på feltet. Repsol Sinopec eier også 35 prosent, mens det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras eier 30 prosent.

Blokken ligger i Campos-bassenget i det brasilianske pre-salt-området.

Området inneholder utvinnbare reserver av gass og olje/kondensat på over én milliard fat oljeekvivalenter.

Konseptet som er valgt for BM-C-33, er basert på produksjon fra brønner som skal kobles til et flytende produksjons- og lagerskip, der olje/kondensat og gass vil bli behandlet og tilrettelagt for salg.

Produksjons- og lagerskipets produksjonskapasitet er på 16 millioner kubikkmeter gass per dag. Planlagt oppstart er i 2028.

– Investeringsbeslutningen for BM-C-33 er en viktig milepæl for partnerne og for Equinor. Sammen med partnere og leverandører har vi utviklet et betydningsfullt prosjekt som vil forsyne Brasil med energi for å møte landets økende energibehov. Prosjektet vil skape verdi for eiere og samfunnet samt bidra til lokal næringsutvikling, sier Geir Tungesvik, konserndirektør for Prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor.

Powered by Labrador CMS