Visualisering av 'Skoglunden' i Otervegen, Kongsvinger. Ill. LINK Arkitektur
Visualisering av "Skoglunden" i Otervegen, Kongsvinger.

Skal utvikle  generasjonsnabolag­ i Kongsvinger

På vegne av Public Property Invest skal LINK Arkitektur utarbeide et forslag for å transformere eksisterende en næringspark til et aldersvennlig boligkonsept i Kongsvinger.

Publisert

– Arbeidet med å utforme en ny detaljregulering for eiendommen går nå i gang. Formålet er å supplere boligtilbudet i Kongsvinger med boliger hvor den aldrende befolkningen vil kunne greie seg selv og bo hjemme lenger, og å skape et inkluderende lokalsamfunn der mennesker i alle aldersgrupper kan leve sammen, skriver i LINK i en pressemelding.

– Et nytt generasjonsnabolag i Otervegen 23 vil svare på kommunens prekære behov for boliger bedre tilpasset en aldrende befolkning. Det nye boligområdet vil ha fokus på boligutvikling som kan håndtere eldrebølgen gjennom å etablere et nabolag med gode bokvaliteter og delemeter for fellesskap og aktivitet, utendørs og innendørs. Det vil tilrettelegges for et mangfold av sosiale møteplasser, fellesskapsløsninger, koordinerte aktiviteter og en boligmiks som innbyr til en variert sammensetning av mennesker, sier Henrik Larsen i Public Property Invest i meldingen.

– God bokvalitet og god stedsutvikling handler om mer enn å formgi bygninger. Som arkitekter kan vi skape nærmiljøer som bidrar til å bedre både fysisk og mental helse, i tillegg til å sikre utforming av boliger med trygge og funksjonelle løsninger. Suksesskriteriet for et godt generasjonsnabolag er å tilrettelegge for en aktiv, meningsfylt og sosial livsstil i eget nærmiljø. Nabolaget bør derfor planlegges med muligheter for bevegelse, hobby- og aktivitetsmuligheter, sosiale møteplasser, fellesskapsløsninger og en boligmiks som innbyr til en variert sammensetning av mennesker. Generasjonsnabolaget i Otervegen vil gi et positivt tilskudd av møteplasser og aktiviteter til nærområdet, men vil også kunne koble seg på og revitalisere eksisterende tilbud, sier Camilla Aakre, utviklingssjef for bolig i LINK Arkitektur, i meldingen.

Powered by Labrador CMS