I 2020 kan RJ se tilbake på 35 år som rådgiver i det norske markedet. Her har rådgiverselskapet samlet en stor del av de 35 ansatte som jobber i rådgiverselskapet.

Rådgiverjubilant med 20 prosent margin

Roar Jørgensen kan slå i bordet med rekordomsetning og et svært godt resultat i året rådgiverselskapet feirer 35 år. Den store jubileumsfesten må imidlertid vente.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

– Vi skulle i utgangspunktet hatt en stor feiring i desember, men koronasituasjonen gjør at vi dessverre må utsette festen, sier John Dæhli, daglig leder og medeier i Roar Jørgensen AS (RJ).

Det Hønefoss-baserte rådgiverselskapet har utvilsomt grunn til å feire. I 2020 kan RJ se tilbake på 35 år som rådgiver i det norske markedet, og i jubileumsåret har selskapet hatt høyere aktivitet enn noen gang.

– Jeg synes vi skal være litt stolte av det vi oppnår, sier daglig leder John Dæhli i RJ.

John Dæhli var en av fire som tok over eierskapet i rådgiverselskapet da gründer og tidligere eier Roar Jørgensen ga seg i 2011. Da Byggeindustrien snakket med han i januar 2019, hadde RJ økt omsetningen fra 16 til 38 millioner de syv siste årene, og målsettingen var en omsetning på over 50 millioner kroner i 2020.

Nå opplyser RJ-sjefen at de i år har budsjettert med en omsetning på 55 millioner kroner og et resultat på 13 millioner, eller knappe 24 prosent. Det er ytterligere opp fra 2019 hvor RJ, ifølge proff.no, omsatte for 45,2 millioner kroner og resultatet før skatt var på 9,2 millioner, eller 20,35 prosent.

– Vi ender nok på en omsetning på 55-60 millioner, og også resultatet ser ut til å bli veldig bra, opplyser Dæhli.

– Skal være stolte

At selskapet kan vise til så gode resultater i en tøff tid med stor usikkerhet, mener Dæhli sier mye om både de ansatte og hvordan RJ er rigget og driver virksomheten.

– Jeg synes vi skal være litt stolte av det vi oppnår. Alle har kjent på usikkerheten de siste månedene, så det å komme styrket ut av en slik periode skal vi være stolte over og det gjør noe med oss, sier han.

Stor usikkerhet

Dæhli fremhever at det fortsatt er stor usikkerhet i markedet. Han forventer at kampen om rådgiverkontraktene vil spisse seg til i siste del av 2020 og til neste år.

– Vi er i en bransje som ikke har fått den store nedgangen enda, men jeg er litt spent på hva som skjer de kommende månedene. Jeg tror og håper at ting begynner å normalisere seg når vi kommer til sommeren 2021, sier Dæhli.

Flere bein å stå på

RJ holder til i det såkalte HM33 bygget på Hvervenmoen næringspark utenfor Hønefoss. Rådgiveren har i dag 34 ansatte og fagområdet brannteknikk står for den største andelen av virksomheten. De siste årene har også RJs konstruksjonsteknikk-avdeling vokst og blitt tyngre. Selskapet har i tillegg en prosjektavdelingen som favner over faggruppene areal og forvaltning, ansvarlig søker, arkitekt, prosjekt-, bygge- og prosjekteringsledelse.

– Vi har ganske mange fag til å være en mellomstor rådgiver, og det gjør at vi har flere ben å stå på. I tillegg til å ha kunder med oppdrag som går over kortere tid, har vi en rekke rammeavtaler med blant annet Asker kommune og et stort prosjekt med Forsvarsbygg, for å nevne noen. Denne typen lange avtaler gir en stabilitet og en forutsigbarhet som er gull verdt i disse dager, fremhever Dæhli.

Strategisk ISO-sertifisering

RJ-sjefen kan også opplyse at 2020 er det første året hvor rådgiverselskapet er ISO 9001 sertifisert. Dæhlie mener sertifiseringen var strategisk riktig.

– Vi synes dette er en ganske stor sak, fordi det handler om å ta seg selv i nakken og løfte seg over en anerkjent terskel når det kommer til kvalitetsstyring. Jeg tror det var et riktig strategisk valg å gjøre. Jeg tror også de store entreprenørene føler seg tryggere når de hyrer inn rådgivere som kan vise at de har systemer for kvalitetsstyring i orden, sier han.

Denne saken sto først på trykk i nr. 17 av magasinet Byggeindustrien.

Powered by Labrador CMS