Illustrasjon: Link Arkitektur
Illustrasjon: Link Arkitektur

Disse skal utforme konsept for Tromsø-byutvikling

Åsgårdmarka Eiendom AS skal utvikle et nytt boligområde på Tromsøyas vestside. Link Arkitektur og Multiconsult Norge har vunnet oppdraget med utforming av konsept og detaljregulering for prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Planområdet omfatter om lag 160.000 kvadratmeter og ligger på Tromsøyas vestside. Oppdragsgiver Åsgårdmarka Eiendom AS inviterte fire prekvalifiserte tilbydere til å utforme en mulighetsstudie over potensial for utvikling og fortetting med primært boliger.

Link Arkitektur og Multiconsult Norge vant oppdraget med utforming av konsept og detaljregulering. Konseptet Åsgårdmarka ble presentert under Tigerseminaret i Tromsø onsdag.

– Vi er stolte og glade over å få jobbe med boligutvikling i så flotte omgivelser som på Tromsøya. I løsningsforslaget har vi fokusert på at boligprosjektet skal samspille med stedet, og skape gode naboskap og møteplasser. Med bred tverrfaglig erfaring innenfor bærekraftig byutvikling og et tett samarbeid med Multiconsult i Tromsø, ser vi fram til å videreutvikle prosjektet, forteller Camilla Aakre, utviklingssjef for bolig i Link Oslo i en pressemelding.

Området skal utvikles og fortettes med nye boliger og tjenesteyting. Boligene foreslås organisert i nabolag sentrert i tun rundt fellesareal og uterom. Det kan være aktuelt med senior- og omsorgsboliger som del av prosjektet, går det frem av pressemeldingen.

– Vi ønsker å skape et generasjonsnabolag der barn og eldre kan få glede av hverandre. En blanding av typologier og alternative boformer vil legge til rette for funksjonelle planløsninger og god funksjonalitet med tilpasningsmuligheter for ulike behov. Nærhet til natur står sentralt i utviklingen og det vil etableres nye parkområder og felles hager. Av hensyn til Åsgård sykehus, vil bebyggelsen nærmest sykehuset holdes avdempet i volum og høyde, sier Even Liahjell, administerende direktør i Arnestedet Eiendom.

Illustrasjon: Link Arkitektur
Illustrasjon: Link Arkitektur
Powered by Labrador CMS