Ang Mo Kio Bishan AMK Park med bro. Illustrasjon: Henning Larsen
Ang Mo Kio Bishan AMK Park med bro. Illustrasjon: Henning Larsen

Norske arkitekter skal designe nye gater i Singapore

Henning Larsen har blitt tildelt en ledende rolle i et omfattende urbaniseringprosjekt i Singapore. Arkitektstudioet skal omgjøre en overbelastet trafikkorridor til et «livsreservat».

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding går arbeidet ut på å designe gatene langs en 21,5 kilometer lang nord-sørgående trafikkorridor i Singapore. Målet er en sømløs integrasjon av kollektivtransport, gang- og sykkelvei samt felles- og grøntområder.

Henning Larsen har blitt tildelt masterplan-konsulentrollen i arbeidet, som skal fortsette over de neste 18 månedene, og de skal jobbe sammen med Rambøll, Cistri, Gehl, Participate in Design og Camphora i prosjektet.

– Det er vanskelig å la være å smile i dag. Her har 26 stjernelag konkurrert om å vinne, i en prosess som har gått over ni måneder. Målet til Henning Larsen er å sette en ny, bærekraftig standard for hva en trafikkorridor kan innbefatte.

Det sier Kristian Edwards hos Henning Larsen Norge i pressemeldingen.

Edwards har ledet det nordiske forskningsteamet på prosjektet, og har bistått med innsikt i langsiktige klima- og bærekraftsstrategier. Arbeidet ledes fra Henning Larsen-studioet i Singapore, og samarbeidet foregår tett over landegrensene og med lokale ressurser i Singapore.

– Vi ønsker å inspirere internasjonalt med tanke på hva en by kan være for innbyggerne sine: inkluderende, levende og motstandsdyktig. Dette har vi designet inn i prosjektet gjennom landskapsarkitektur og tilknytning til lokalmiljøet, sier Edwards i pressemeldingen.

Henning Larsen ble grunnlagt i 1959 i Danmark, og har i dag nær 200 medarbeidere i Norge og 650 globalt. Henning Larsen er en del av Rambøll-gruppen.

Langs Marymount Road. Illustrasjon: Henning Larsen
Langs Marymount Road. Illustrasjon: Henning Larsen
Powered by Labrador CMS