En illustrasjon som viser hvordan NRKs nye hovedkontor kan se ut. Illustrasjon: Rodeo / Nordic / Visulent AB

Lyser ut konkurranser for nytt NRK-hovedkontor

Prosjekt Normannsløkka, som har ansvaret for byggingen av NRKs nye hovedkontor, lyser ut konkurranser for å finne arkitekt og samspillsentreprenør.

Publisert

Det skriver NRK i en pressemelding.

– Utlysningen av konkurransene markerer at prosjektet virkelig har kommet opp i fart nå. De gode innspillene vi har fått fra bransjen, har gjort at vi kan publisere et godt gjennomarbeidet konkurransegrunnlag. Vi gleder oss veldig til å få dyktige samarbeidspartnere på plass i løpet av våren, sier prosjektdirektør Tor I. Hoel.

Prosjektdirektør Tor I. Hoel i Prosjekt Normannsløkka. Foto: NRK

NRKs prosjektgruppe leverte, ifølge pressemeldingen, et planforslag til Plan- og bygningsetaten i Oslo for litt over en måned siden.

Visjonen for det nye NRK-hovedkontoret skal være et mediehus i verdensklasse.

Prosjektdirektøren understreker at det er viktig at kringkastingshuset får en arkitektur som speiler den betydelige samfunnsinstitusjonen NRK er, og skal fortsette å være. Det er også satt høye mål for bærekraft, blant annet gjennom ambisjonen om å bli et forbildeprosjekt i FutureBuilt. På grunn av prosjektets størrelse og kompleksitet, baserer konkurransene seg på en samspillsmodell.

 – Vi har bestemt oss for at Prosjekt Normannsløkka skal gjennomføres i en samspillsmodell. Det betyr at vi ønsker å benytte oss av det samlede teamets kompetanse innenfor blant annet gjennomføring, framdriftsplanlegging, kostnadskalkyler, arkitektonisk utforming, byggbarhet, funksjonalitet, bærekraft og miljø, sier Hoel.

NRK skriver i pressemeldingen at det nå er to parallelle konkurranser som lyses ut, en for arkitekter og en for entreprenører. Konkurransen ble publisert i Mercell på fredag, og fristen for å søke om prekvalifisering er i november. Planen er å signere kontraktene rundt påske i 2025.

– Det er veldig viktig for oss å anskaffe to dyktige team. Både forskning og erfaring tilsier at en god teamsammensetning er en av de viktigste suksessfaktorene for at et prosjekt skal nå sine mål, sier Hoel.

 

Powered by Labrador CMS