Helene Svelle i Arkitektbedriftene (til venstre) og Hege Le Brun i .

Utvikler digitale byggesøknader

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) har gitt konsesjon til et prosjekt som skal utvikle digitale systemer for byggesøknader mot stat og kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Det skriver eiendoms-teknologiselskapet Ambita i en pressemelding denne uken.

Ambita og Arkitektbedriftene er blant de som nå samarbeider for å utvikle de nye løsningene.

Ambita er, ifølge pressemeldingen, involvert i prosjektet for å bidra til at de nye løsningene blir effektive og enkle å bruke for arkitekter, så de raskt kan utarbeide og sende inn byggesøknader til kommunene. Digitale kart og automatisk nabovarsling er noen av tingene man ser på i utviklingen.

I det nye prosjektet utvikler Ambita webkomponenter som skal integreres i søknadssystemet og i arkitektenes kvalitetssystem MAKS (Modell for Arkitektkontorets Kvalitetssystem). MAKS brukes, ifølge pressemeldingen, av 79 prosent av Arkitektbedriftenes medlemmer.

– Vi håper at dette er noe vi kan tilby i nær fremtid, det er ingen tvil om at dette vil spare både tid og ressurser for kommune og den som søker. Dette er nok et steg på veien mot å gjøre alle kommunale søknadsprosesser digitale, uttaler forretningsutvikler Hege Le Brun i Ambita.

Samarbeidsprosjektet er fortsatt i oppstartsfasen, men Arkitektbedriftene har allerede satt i gang med pilottesting, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS