Sjur Wethal Helljesen, seniorrådgiver klima- og kundeløsninger i Nasta.
Sjur Wethal Helljesen, seniorrådgiver klima- og kundeløsninger i Nasta.

Dette sier Nasta om el-maskinmarkedet

Sjur Wethal Helljesen, seniorrådgiver klima- og kundeløsninger i Nasta, beskriver markedet for el-maskiner som fortsatt avventende.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Maskingrossisternes Forening (MGF) viser at det i første kvartal 2024 ble solgt 19 nullutslipps gravemaskiner. Det er en økning fra 13 i samme kvartal i fjor. For hjullastere under 60 hestekrefter er andelen nullutslippsmaskiner nå oppe i 31 prosent.

Også i kategorien minigravere øker nullutslippsandelen, og ender i første kvartal på 16 prosent av det totale salget av maskintypen, ifølge MGF-tallene.

– Andelen elektriske gravemaskiner utgjør seks prosent av det totale nysalget, og våre medlemmer er fornøyde med at nedgangen i salget av nullutslippsmaskiner ser ut til å være stoppet, uttalte MGF-direktør Tone Lindberg Grøstad i midten av april.

Nasta er blant de norske maskinleverandørene som har satset mest på el-maskiner. Noen av el-graverne blir vist frem under Vei og Anlegg-messen.

Under kan du høre hva Sjur Wethal Helljesen, seniorrådgiver klima- og kundeløsninger i Nasta, sier om status for salg av el-maskiner i det norske markedet.

Powered by Labrador CMS