Jerry Wannberg, Rental Group (t.v.), Sofia Arvidson Schultz, Thomas Concrete Group og Hans Karlander, Thomas Concrete Group. Foto: Rental Group
Jerry Wannberg, (t.v.), Sofia Arvidson Schultz, Thomas Concrete Group og Hans Karlander, Thomas Concrete Group.

Rental Group leverer helelektriske hjullastere til Sverige

Rental Group skal nå levere helelektriske hjullastere til Thomas Concrete Group i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

– Thomas Concrete Group er den første aktøren i den svenske betongbransjen til å ta i bruk helelektriske hjullastere i sin drift. To nye serieproduserte 20-tonns hjullastere skal brukes i Thomas Betongs fabrikk i Västerås og Thomas Cements selskap, Stockholm Bulkhamn, utenfor Nynäshamn, skriver Rental Group i en pressemelding.

– Siden sommeren 2023 har vi testet nye modeller av elektriske maskiner under Nordiske forhold, blant dem 20-tonns hjullastere. Hjullasterne har skandinavisk spesifikasjon og batterier fra CATL, verdens største produsent og ledende innen batteriteknologi. Testene har vist svært gode resultater, og i Norge har vi flere og flere kunder som bruker hjullasterne. At Thomas Concrete Group velger våre nullutslippsløsninger i Sverige er vi veldig godt fornøyd med, sier CEO i Rental Group, Erik Sollerud i meldingen.

For Thomas Concrete Group er dette et ledd i deres strategi om å bygge kunnskap om elektrifisering.

– Vi var de første i Sverige som tok i bruk masseproduserte helelektriske betongbiler. Nå tar vi neste steg og introduserer helelektriske hjullastere i vår søken etter å være en pioner innen bærekraft, innovasjon og utvikling i bransjen. Dette er nok en milepæl og vi er stolte over å være den første betongleverandøren i Sverige som tar dette steget, sier Hans Karlander, president og CEO i Thomas Concrete Group i meldingen.

De aktuelle 20-tonns LiuGong-hjullasterne har et batteri på 423 kWh, og klarer ifølge Rental Group opptil tolv driftstimer når den går i lett jobb før det er behov for lading.

– Selv i tyngre jobb vil den gå 8-9 timer, så det er ikke behov for lading i løpet av en normal arbeidsdag, skriver selskapet.

Powered by Labrador CMS