Andreas Ljones er prosjektleder for Park- og anleggsmessen 2016 på Norges Varemesse.

Park & Anlegg vil bli større ogbedre

Bransjemessen Park & Anlegg åpner førstkommende onsdag og har satt seg høye mål for årets utgave.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Onsdag 9. og torsdag 10. november er det klart for Park & Anlegg på Lillestrøm. I de fem foregående årene har bransjemessen blitt arrangert i Letohallen på Dal ved Gardermoen, med LOG Utemiljø som arrangør. Tidligere i år ble det klart at Norges Varemesse tok over hele messen, med LOG som samarbeidspartner.

– Vi håper og tror at ny lokalisering og mer proffe messefasiliteter vil gi et løft for både utstillere og publikum. Med kun 10 minutter fra både Oslo sentrum og Gardermoen blir det enklere kommunikasjonsmessig, og vi håper derfor på enda flere besøkende enn fjoråret, sier prosjektleder Andreas Ljones i Park & Anlegg ved Norges Varemesse.

Fra maskiner til blomsterløk
Han peker også på at mange av utstillerne vil legge en god del ressurser i sine stands og utstillinger, og på messen vil disse produktområdene være representert: Store og små maskiner, redskap og utstyr, heller og belegningsstein, blomsterløk og planter, blomsterurner og avfallsbeholdere, benker og utemøbler.

Fagmessen samler bransjefolk fra grøntanleggssektoren, og i fjor var det rekordhøy deltakelse med over 60 utstillere og cirka 1.000 besøkende. Arrangøren satser på at årets messe vil bli større både i besøkstall og antall utstillere.

– Vi vil spesielt fremheve det faglige seminarprogrammet, som går over begge messedagene. Her er det aktuelle temaer og foredragsholdere som vil være interessante og relevante for hele bransjen, sier Ljones.

Bærekraftige uterom
Hovedforedraget er ved nederlandske Nico Wissing, som skal ta for seg bærekraftig planlegging, bygging og drift av uterommet. Et annet aktuelt tema er lokal overvannsdisponering, hvor anleggsgartner Arvid Ekle i Anlegg og Utemiljø vil snakke om muligheter i små og store anlegg, blant annet ved hjelp av regnbed.

Lokal overvannsdisponering ved hjelp av regnbed. Her fra en privat hage i Oslo. Arkivfoto: Svanhild Blakstad

Når det gjelder klimaendringer og nedbør, er permeable dekker høyaktuelt. Lintho Steinmiljø har lang erfaring i prosjektering og bygging av permeable dekker med belegningsstein, og daglig leder Stina Lintho Lippestad vil ta for seg muligheter og begrensninger.

Permeable dekker er et av temaene på Park- og anelggsmessen. Arkivfoto.

Ellers kan publikum få kunnskap om ugrasbekjempelse uten kjemikalier, naturmangfoldsloven og hvilke planter som kan brukes, samt flytting av masser med eksempler fra praksis i kommunene. Et annet tema er lekeplasser og nærmiljøanlegg – hva kreves av den som bygger, drifter og vedlikeholder barnas uterom. Og hvor grønt er prosjektet ditt? Dette foredraget handler om målemetoder for bærekraft i fremtidens uterom, hvordan beregnes prosjektets fotavtrykk og hva som skal til for å dokumentere fossilfrie grøntanlegg. Et annet aktuelt tema er endringer i ordning med sentral godkjenning og hva som kreves av kompetanse.

Messen er en lukket fagmesse, med besøkende fra både offentlig og private virksomheter, blant annet kommunenes park- og anleggsavdelinger.

– Vi håper å gi både publikum og utstillerne en god totalopplevelse med flotte stands og høyt faglig innhold, avslutter Ljones, som håper på rekorddeltagelse under årets Park & Anlegg på Lillestrøm.

Riggingen er i full gang til Park & Anlegg 2016.
Powered by Labrador CMS