Illustrasjonsfoto: Veidekke.
Illustrasjonsfoto: Veidekke.

Sikret to nye driftskontrakter for 605 millioner kroner

Veidekke har i løpet av våren inngått nye kontrakter på drift og vedlikehold av fylkes­veier i Indre Agder og Søre Sunnmøre.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten med Møre og Romsdal fylkeskommune på drift og vedlikehold av fylkesveier på Søre Sunnmøre har en verdi på 370 millioner kroner.

Entreprenøren har i tillegg sikret seg drift og vedlikehold av fylkesveier i Indre Agder (Åmli). Kontrakten med Agder fylkeskommune har en verdi på 235 millioner kroner.

Begge kontraktene har en varighet på fem år pluss opsjoner på forlengelse, opplyser Veidekke i en pressemelding.

– De nye kontraktene har vi vunnet etter gode prosesser med grundige risikoanalyser, noe som skal sikre gjennomføringsevne og sunn økonomi i virksomheten. I tillegg pågår det de i disse dager forhandlinger om innløsning av opsjoner med forlengelse av flere av de allerede inngåtte kontraktene våre, sier direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Drift og Vedlikehold.

Når Veidekke tar over de nye kontraktene 1. september vil selskapet ha ansvar for drift og vedlikehold av rundt 11.000 kilometer riks- og fylkesveier med en total årlig omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i meldingen.

Direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Drift og Vedlikehold. Foto: Veidekke.
Direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Drift og Vedlikehold.

– Sammen med våre oppdragsgivere skal vi gjøre det vi kan for at trafikantene opplever gode og sikre kjøreforhold sommer som vinter på våre 24 kontrak­ter fra Finnmark i nord til Agder i sør, kommenterer Bragstad.

Powered by Labrador CMS