Kanonaden Entreprenad. Foto: Kicky Nilsson/AF Gruppen

AF-datter tildelt stor svensk kraftkontrakt

AF Gruppens datterselskap, Kanonaden Entreprenad, har i konsortium med Hitachi Energy blitt tildelt oppdraget med å installere syv nye seriekompenseringsstasjoner i midtre og nordlige Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Oppdraget er en totalentreprise, der Kanonadens andel av kontrakten utgjør drøyt 900 millioner kroner uten merverdiavgift, opplyser entreprenøren.

Prosjektet omfatter oppføring av nye seriekompenseringsstasjoner, inkludert tilhørende kontrollbygg, lager og reservekraftanlegg. Kanonaden er også ansvarlige for byggeledelse, terrasseringsarbeid, områdesikring, fundamentering av bygninger og høyspenningsanlegg, samt installasjon og montering av høyspenningsutstyr. Strømkvalitetsløsningen i prosjektet prosjekteres og leveres av Hitachi Energy.

Svenska kraftnät har en opsjon på bestilling av ytterligere tre seriekompenseringsstasjoner. Opsjonen har en verdi på om lag 400 millioner svenske kroner uten merverdiavgift.

– Vi er stolte over å bidra til styrkingen av Sveriges energinett og å fortsette vårt samarbeid med Svenska kraftnät og Hitachi Energy, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen i en børsmelding.

Powered by Labrador CMS