Passerte én million timeverk på Sørenga

Denne uken markerte Sørenga Utvikling at man har passert en million timeverk på det store boligprosjektet på Sørengautstikkeren i Bjørvika.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Fakta Sørenga-utbyggingen

- Ca 72 500 kvm boliger T-BRA
- 760 boliger fordelt på syv byggetrinn
- 35 mål tomt
- 2 barnehager med fire avdelinger
- Ca 5000 kvm næringslokaler
- Ca 600 parkeringsplasser under bakken
- Beregnet ferdigstillelse innen 2016
- Alle byggetrinnene er organisert som boligsameier

Sørengautstikkeren er med sitt naboskap til Operaen og Bjørvika et viktig element i Fjordbyen. Utnyttningsgraden er lavere enn på mange andre tilsvarende prosjekter. Etasjehøyder vil være 5, 6 og maks 7 etasjer. Ytterst på utstikkeren kommer et park- og badeanlegg som vil være åpent for alle.

Om Sørenga Utvikling KS
Sørenga Utvikling KS bygger de 760 boligene på Sørengutstikkeren. Selskapet eies av Urbanium, boligbyggelaget Usbl, Backe Gruppen og noen investorer. Utbyggingen vektlegger arkitektur, miljø og byggeteknisk kvalitet.

(Kilde: Sørenga Utvikling)

Med de tre byggherrene Sørenga Utvikling, Bjørvika Infrastruktur HAV Eiendom, flere forskjellige entreprenører og 500 mann i arbeid på det mest hektiske, har Sørenga-utbyggingen vært en timegrossist av de store.

Rett før jul nådde man denne milepælen, og nylig samlet Sørenga Utvikling representanter fra entreprenørene Backe og AF-gruppen, byggherrer og HMS-ansvarlige til en uhøytidelig markering i den nyåpnede kaffebaren Evita i et av de ferdige byggene på Sørenga.

Lave skadetall
– Sett i lys av at vi har produsert en million timeverk, er vi ekstra godt fornøyd med de lave skadetallene på prosjektet, sier utbyggingssjef Ole Tangnæs i Sørenga Utvikling.

Han får støtte av koordinator Nils Petter Kulbeck, som har hatt det overordnede ansvaret for HMS på prosjektet.

– Forklaringen på de lave skadetallene ligger i at vi har organisert arbeidet godt. Med tre ulike byggherrer og flere entreprenører har det stilt store krav til samkjøring, sier Kulbeck.

Han forteller at Arbeidstilsynet var inne i prosjektet i tidlig fase, og at man har holdt hyppige HMS-møter. Kulbeck peker også på at det har blitt skapt en god kultur for samarbeid som er med på å forklare de gode tallene.

Statistikken viser en H1-verdi på 6 (skader som har ført til sykefravær pr mill arbeidede timer), mens det har vært 13 skader som ikke har ført til fravær, men hvor det har vært nødvendig med medisinsk behandling (H2-skader). Dette er godt under snittet for bransjen, som for 2011 var på 7,99 ifølge EBAs statistikk.

Det mest alvorlige har vært stillas- og fallulykker, som har resultert i bruddskader, opplyser Tangnæs.

Positive sanksjoner
– Vi har mer tro på positive sanksjoner når ting går bra, i stedet for å gi bøter for manglende bruk av hjelm, sier utbyggingssjefen.

På onsdagens markering av 1 million produserte arbeidstimer overrakte han gavekort for gratis kaffe og kake til alle som arbeider på Sørengutstikkeren.

Daglig leder Espen Pay i Sørenga utvikling anslår at man har i underkant av 1 million timeverk igjen, før hele prosjektet skal stå ferdig i 2016.

Pr i dag er byggetrinn 3 ferdigstilt, og i løpet av året vil også byggetrinn 4 stå ferdig. Grunnarbeidene på byggetrinn 5 er allerede i gang, og for øyeblikket er rundt 190 mann i full sving på Sørenga. Dette tallet vil øke i løpet av året, avslutter Tangnæs, som satser på å holde den gode HMS-statistikken også fremover.

Powered by Labrador CMS