Leder for miljøsatsingen hos Prodecon, Henriette Wold (til venstre) og Linn Marie Bjørvik, en av Norgesførste WELL-AP'er, under årets Citykonferanse i Oslo. Foto: Prodecon

Prodecon satser på WELL-sertifisering

Prosjektleder Linn Marie Bjørvik i Prodecon er en av Norges første til å bli Accredited Proffesional (AP) innen The Well Building Standard (WELL).

Det skriver Prodecon i en pressemelding denne uken.

WELL er, ifølge meldingen, mye brukt i resten av verden, men før nå ikke tatt i bruk i Norge. Det amerikanske systemer fra 2014 driftes av organisasjonen International Well Bulding Institute (WBI).

Linn Marie Bjørvik i Prodecon har de siste ti årene jobbet med miljø innen bygg- og anlegg, og er godkjent BREEAM NOR-revisor og AP, BREEAM In-Use-revisor og CEEQUAL-assessor.

– De siste årene har vi sett at bransjen har fått mer og mer fokus på miljø, og jeg mener BREEAM har ført til at vi har fått veldig gode miljøtilpassede bygg. Samtidig har jeg følt at menneskene som skal bruke bygget har blitt litt glemt. WELL er på en måte den manglende biten i puslespillet, sier Bjørvik i pressemeldingen.

– Vi tilbringer nærmere 90 prosent av tiden vår innendørs, og mer enn halvparten av vår våkne tid på arbeidsplassen. Hvis vi kan gjøre den mer helsefremmende, vil det kunne ha stor effekt på helsen og produktiviteten vår, fortsetter hun.

Ifølge WBI har WELL-sertifiseringen vist verdiskapning gjennom mer attraktive og lønnsomme leieavtaler og mer tilfredse leietakere. WELL er et rammeverk for å identifisere, måle, bekrefte og overvåke bygningsfaktorer som spesielt påvirker helse og trivsel.

– Helsefremmede bygg har blitt en stor trend globalt og er et satsningsområde hos oss i Prodecon. Vi er svært godt fornøyde med at Linn har bestått den krevende eksamenen, kommenterer leder for Prodecons miljøsatsing, Henriette Wold.

– Vi er sikre på at WELL kommer til å bli stort også i Norge, det er kun et spørsmål om tid. I dag bygger vi verdens miljøeffektive bygg, så hvorfor kan vi ikke bli verdens beste på helse i bygg? Det er vår ambisjon, avslutter Wold i pressemeldingen.